Alkalmazás módja

Ha az orvos másképpen nem rendeli, naponta kétszer - háromszor kb. 10-15 ml hígítatlan oldattal alaposan öblítse ki a száját vagy gargarizáljon legalább 30 másodpercig. Ezt követően köpje ki az oldatot. Higiéniai okokból használja a mellékelt poharat, amelyet minden használat után meg kell tisztítani.

Mellékhatások

Az ízérzet elvesztése visszafordítható. Ritkán ideiglenes égő érzés és (a mentolra érzékeny személyeknél) hányinger fordulhat elő.

Termék adatok

Összetétel:
Tisztított víz, makrogol-glicerin-éter-hidroxisztearát, 85%-os glicerin, hűsítő menta ízesítés, nátrium glükonát, szukralóz, oktenidin HCl, citromsav, butil-hidroxi-toluol.

Kémiai-fizikai adatok:
Szín : Áttetsző
Sűrűség: kb. 1,0 g/cm3 / 20 °C
Lobbanáspont: > 100 °C / Eljárás: ISO 2719
Állag: folyadék
pH: kb. 4 / 20 °C / ( hígítatlanul )
Viszkozitás, dinamika: nincs meghatározva

Gyógyszerkölcsönhatások

Ne használja povidon-jóddal együtt, mivel ez elszíneződést okozhat, és csökkentheti a povidonjód fertőtlenítő hatását.

A használattal kapcsolatos korlátozások

Az ízesítők miatt a terméket nem szabad csecsemőknél és 3 évnél kisebb gyermekeknél alkalmazni. Kisgyermekeknél és a nyelési reflex ellenőrzésére képtelen személyeknél kizárólag alapos klinikai vizsgálatok után alkalmazható.

Ellenjavallatok:
Az octenidol® md szájöblítő oldat nem alkalmazható az oldat valamely összetevőjével szembeni ismert vagy feltételezett allergia esetén. Kérdéses esetekben orvoshoz kell fordulni.

Figyelmeztetések

Orvosi felügyelet nélkül ne használja huzamosabb ideig az octenidol® md szájöblítő oldatot. Ne nyelje le. Kerülni kell a szembejutást. Csak ép, sértetlen flakonokat szabad felhasználni.